Αρχική Προφίλ

Τέσσερις περίπου δεκαετίες πριν στο Ηράκλειο, κάνει την εμφάνιση της η βιοτεχνία κατασκευής επίπλων του Λευτέρη Δουλγεράκη. Είναι η αρχή μιας ξεχωριστής παρουσίας στο χώρο του χειροποίητου επίπλου. Τα έπιπλα σμιλεύονται σύμφωνα με τις επιθυμίες και ιδιαιτερότητες των πελατών και απεικονίζουν το προσωπικό τους γούστο και φαντασία. Την διεύρυνση και ανάπτυξη της επιχείρησης αναλαμβάνει πριν από περίπου δέκα χρόνια ο Νικόλαος Δουλγεράκης, γιος του Λευτέρη Δουλγεράκη. Ο ίδιος, έχοντας διδαχτεί από τον πατέρα του τα μυστικά της κατασκευής του επίπλου και διαθέτοντας μεράκι και δημιουργική διάθεση καταφέρνει να ανεβάσει στα ύψη τον πήχη της αισθητικής και ποιότητας στο χώρο του επίπλου.

Η επιχείρηση βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου, στον κεντρικό δρόμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Διαθέτει εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Κατασκευάζονται έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, εσωτερικές πόρτες, συνθέσεις και οτιδήποτε ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί σε στυλ κλασσικό, νεοκλασικό, μοντέρνο και παραδοσιακό. Η ποικιλία σε είδη ξύλων, χρωμάτων και σχεδίων είναι ανεξάντλητη.

Η ιδιαιτερότητα της επιχείρησης είναι η δημιουργία ειδικών - μοναδικών χειροποίητων κατασκευών που έχουν τη σφραγίδα του εμπνευστή -πελάτη και του δημιουργού - κατασκευαστή, σε αντίθεση με τα τυποποιημένα προϊόντα της μαζικής παραγωγής. Ειδικότερα για τα έπιπλα κουζίνας και τις ντουλάπες, πριν από τη δημιουργία τους υπάρχει η δυνατότητα να απεικονιστούν γραφικά σε τρισδιάστατη μορφή και φυσικά χρώματα σε ειδικό πρόγραμμα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Έτσι οι πελάτες μπορούν να δουν αυτό που έχουν φανταστεί να ζωντανεύει πριν ακόμα δημιουργηθεί και να κάνουν τυχών αλλαγές και διορθώσεις και προπάντων να μελετήσουν μαζί με τον κατασκευαστή το έπιπλο που θα δημιουργήσουν και το βαθμό στον οποίο ταιριάζει στο χώρο τους.
Με χαρά θα σας δεχθούμε και θα μελετήσουμε προσεκτικά την κάθε ιδέα σας για να συμβάλουμε στην πραγματοποίησή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο